Bli raskere brun med betakaroten

Betakaroten er et pigmentstoff hos mennesker som omdannes til vitamin A i kroppen. Med betakaroten kan du bli raskere brun og holde på brunfargen lenger.

Betakaroten er et fargestoff og finnes naturlig i en del planter, blant annet gulrøtter, tomater, frukt og bær. Betakaroten er også det stoffet som gir gulroten den dype oransje fargen.

Betakaroten er et forstadium til vitamin A. Dette kalles provitamin, og omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A er viktig for å opprettholde normal hud.

Det anbefales å ta tilskudd av betakaroten i ca. 2 uker før du skal ut i solen for at betakaroten skal ha best effekt.

Betakaroten fås kjøpt på apotek og helsekost.

Hvordan virker betakaroten?

Betakaroten blir tatt opp i tarmen. Deretter blir betakaroten omdannet til vitamin A i tarmcellene. Betakaroten er en antioksidant og forhindrer oksidasjon i kroppen, og kan derfor hindre celleskade.

Ved høyt inntak av betakaroten vil kroppen omgjøre mindre av betakarotenet til vitamin A, og det er derfor liten fare for at man inntar for høye doser av vitamin A som følge av betakaroten.

Hvor lang tid tar det før betakaroten virker?

Det er varierende informasjon om hvor lang tid det tar før betakaroten når sin fulle effekt, og for full effekt kan det være ideelt å ta tilskudd av betakaroten i 2 uker før man begynner å sole seg.

Dette gir optimal bruningsprosess og best utbytte av solingstiden.

Det er også lurt å fortsette inntak av betakaroten både under og etter soling for best effekt, resultat og ønsket gyllen brunfarge.

Hva er den beste betakaroten på det norske markedet?

Det kan være vanskelig å finne det beste betakarotenet som passer deg best. Betakaroten Premium fra Norisma er en av de kraftigste betakarotenet på det norske markedet, med 15 mg betakaroten.

Om du heller vil betakaroten med mindre virkestoff kan Betakaroten Original være noe for deg. Denne inneholder 6 mg betakaroten.

Norisma har levert betakaroten i 10 år, og har opparbeidet seg ekspertise på betakaroten.

Kommersielt innhold
Gå til betakaroten-banner.png

Bli raskere brun med betakaroten

Med betakaroten kan du bli raskere brun og holde lenger på brunfargen.
Bestill her